Nyhedsbrev

14-09-2022 19:13:24 af kasserer@sjf.dk

SJF - Nyhedsbrev

Nyhedsbrev - september/oktober

Jagttilbud til SJF-medlemmer.

 

Nyjægerjagter 

I samarbejde med ’På jagt med Morten’ tilbyder Storkøbenhavns Jagtforening tre dagsjagter, som primært er tilrettelagt for nyjægere. Erfarne jægere er også velkomne, når blot alle er klar over, at de fleste deltagere er nye jægere og at alle hjælper hinanden. Prisen pr. jagt er kr. 1800 for SJF-medlemmer. 

 

Lørdag den 5. november og søndag den 27. november: 

Hagljagt (mark og remise) 

Afvikles på 250 hektar hvor der kun afholdes få jagter om året. God harejagt og mulighed for fasaner, ænder, snepper, duer m.m. hvad jagtloven tillader, dog ikke råvildt. Det nedlagte vildt fordeles mellem deltagerne. 

 

Søndag den 22. januar: 

Riffeljagt (anstand) 

Vi mødes til morgenmad før solopgang. Der vil være mulighed for at have en erfaren jæger med ud og vi hjælper hinanden med opbrækning. Ved solnedgang er der parade og lidt at spise. Udover deltagerbetaling betales der for det nedlagte vildt, som kan hjemtages: Råbuk- og lam: kr. 750, då og dåspidshjort: kr. 2000, dåkalv: kr. 1500 (råbuk og hjorte over spidshjort må ikke nedlægges). 

 

Læs mere om de tre nyjægerjagter her: www.paajagtmedmorten.dk/kb-dagsjagt 

 

Mødesteder 

Begge jagter er tæt ved Vordingborg, ca. en times kørsel fra København, adresse tilgår ved tilmelding. 

 

Bestilling og betaling 

Jagterne købes direkte hos Morten som beskrevet på hans hjemmeside (www.paajagtmedmorten.dk/kb-dagsjagt) for kr. 2000 hvorefter SJF efterfølgende refunderer kr. 200 ved fremsendelse af kvittering fra Morten til info@sjf.dk. 

Betalingen dækker jagtdeltagelse, morgenmad, frokost og drikkevarer.

 

 

Kommende arrangementer i Mosehuset:

 

22. september 2022 kl. 19:30 - Intro til Jagthornskursus

 

At kunne blæse på jagthorn er ikke kun forbeholdt naturtalenter og folk fra hjem med klaver. Naturligvis har nogle nemmere ved at lære kunsten end andre - men læres kan det!

Har du selv et ønske om at begynde at spille på jagthorn, eller tage det op igen efter en pause, så mød op på denne aften. Har du eget jagthorn og/eller trompet så medbring det meget gerne. Undervisningen vil følge Danmarks Jægerforbunds jagthornsprogram og forberedelse til at kunne bestå prøverne i bronze, sølv eller guld.

 


TILMELDING

 

***

 

11. oktober 2022 kl. 19:30 - Våbenjura

 

Foredrag af Jurist Louise Knudsen. Det er et forholdsvist bredt område, men Louise giver en overordnet præsentation af våbenlovens område - for en god forståelse af de generelle principper, hensyn og aktører - kombinere det med noget lidt mere specifikt om våbenlovens regler vedrørende jagt. Våbenloven er omfattende og kompleks og selv en uagtsom overtrædelse af reglerne kan have store konsekvenser for jagttegnet og våbentilladelsen. Louise har udgivet håndbogen ”Våbenjura”, som er en samlet beskrivelse af våben- og knivlovgivningen, og hun giver denne aften et foredrag om våbenloven. Foredraget indeholder bl.a. en gennemgang af de grundlæggende principper bag våben- og knivloven og en masse gode tips til, hvordan man som jæger undgår de typiske faldgruber, der har betydning for vandel og samtykke til jagttegnet.

  


TILMELDING

 

***