For at skyde på en af vores baner skal du medbringe:
- Gyldigt jagttegn (fysisk eller digitalt)
- Fotolegitimation med personnummer (f.eks. pas eller kørekort, herunder også knallertkørekort). Digitalt kørekort accepteres. Hvis du ikke har pas eller kørekort, kan du på borgerservice i din hjemkommune ansøge om et legitimationskort.
- Våbentilladelse, herunder accepteres digital våbentilladelse.
- Det våben, som du skal skyde med, tillige med den fornødne ammunition samt evt. hjælpemidler
- Høreværn
(Husk, at man ikke kan skyde med et lånt våben, med mindre man selv har en personlig tilladelse til det pågældende våben).
Indskydning / Træning (En skive)
Ikke Medlemmer
100 kr.
Indskydningen:
Indskydningen på vores 100m indskydningsbane med 10 standpladser foregår alle skydedage indenfor den normale åbningstid.
Vi har "state of the art" skydebænke, der er udstyret med stabile trebenede støtter og velegnede sandsække. Udstyret er fuldt på højde med det, man typisk ville anvende til ”Bench-rest” konkurrencer.
Som skive har vi valgt et rødt eller gråsort kors, med fire ekstra træffepunkter på samme A4 ark. Skiven kan markeres fra standpladsen og tillader såvel sigtning med grove jagtsigtemidler (tysk Absehen #1), som finskydning med stor forstørrelse og fint sigtemiddel. Vi mener, at vi har fundet et godt kompromis.
Det anbefales, at skyde to-tre skud for at kontrollere, om træfpunktet sidder på skiven. Er dette tilfældet, tilrådes det at lave skudserier af tre til fem skud, der bør sidde samlet, før man bestemmer sig for at stille på kikkerten. Undervejs kan man løbende finindstille, men man bør afslutte med en skudserie på tre til fem skud for at sikre sig, at middeltræfpunktet sidder, hvor man ønsker det.
På en indskydningsafstand på 100 m anbefales det, at man skyder med tre-fire cm overslag. Det betyder, at træfpunktet skal sidde tre-fire cm over sigtepunktet. På denne måde kan skytten sigte ”lige på”, på afstande fra ca. 20-180 m med langt de fleste kalibre og kugler.
Billig spidsskarpammunition kan anvendes under den grove indskydning, men jagtammunition SKAL anvendes til finindstillingen. Kuglevægt og udgangshastigheder varierer mellem patrontyper og mærker, så det er vigtigt at afslutte med den ammunition, man anvender til jagt. Selv jagtammunition med forskelligt serienummer bør ikke blandes.
NB!
Vi beder om forståelse for, at "en indskydning" ikke indebærer ubegrænset forbrug af tid og skiver.
Vi vil administrere det på den måde, at man simpelthen køber én skive. Husk at der er fem sigtepunkter.
Det skulle være nok til at klare en indskydning eller teste en ny patron. Er der problemer med indskydningen, får I hjælp af riffelinstruktørene.
Vil I gerne teste flere (hjemme) ladninger, kan I, hvis der ikke er ventende skytter, blot købe en ny skive. Skulle der være kø, har nok hverken riffel eller skytte skade af en pause til at køle af i. Ventetiden på at komme til igen er sædvanligvis minimal undtagen lige op til bukkejagten.
Træn på Faste Skiver:
Glem ikke at følge indskydningen op med at træne lidt i jagtlige skydestillinger. Vi har udlagt bane 1 og 2 (flere ved behov) til at træne i liggende, siddende eller stående skydestilling. Medbring gerne Din trofaste skydestok,- ellers har vi.
Vi har fremstillet en ringskive, der let kan aflæses i kikkert, og som samtidig gør, at man kan vælge en passende sværhedsgrad til de forskellige skydestillinger (de to inderste ringe til liggende, de fire inderste til siddende osv.)
Vi tilbyder ikke træning på bukkeskive eller andre figurskiver,- først og fremmest fordi de ikke kan markeres fra skydestandpladsen og dermed kræver afbrydelse af skydningen for hver 6. skud, men også fordi de er meget arbejdskrævende at vedligeholde.