Nyhedsbrev

28-09-2021 23:24:18 af svend.isling@sjf.dk

Nyhedsbrev oktober 2021

Det sker i oktober

TEST

Hundetræning hos Storkøbenhavns Jagtforening 

Efter længere tids forberedelse introducerer SJF nu hundetræning. Målgruppen er hovedsagelig ejere og deres unge hunde eller hvalpe, men folk med 'modne' hunde er også velkomne. Vores hundetræning er uafhængig af racen.

 

Undervisningsform 

På hver af de fem undervisningsaftener vil du og din hund blive introduceret til den pågældende aftens færdighed og vi  gennemgår træningsprogrammet og lidt generel teori. 

Herefter indøver vi træningsøvelserne sammen med hunden, så ejer og hund kan hjemmetræne de efterfølgende dage. Når vi mødes igen samles op på erfaringer, og vi evaluerer hvordan, og i hvilken grad, progressionen mod træningsmål er lykkedes. 

Deltagerne opfordres til at optage videoer af hjemmetræningen, så vi i fællesskab også kan bruge disse i opsamlingen. 

 

Så vidt muligt vil de anvendte undervisningsmaterialer og træningsprogrammer mv. være offentligt tilgængelige, sådan at man selv efter kurset kan tage det med sig og udvikle videre på det, så det passer til den enkelte jagthunds egenskaber i særdeleshed, og til avl, stamtavler og race i almindelighed. 

 

Program 

Grundfærdigheder 

28/10  'Sæt dig'  Øvelser, der får hunden til at sidde 

11/11  Kom her' - Indkaldsøvelser 

25/11  'Nej/stop' - Øvelser, der skal standse ikke-ønskelig adfærd 

 

Jagtorienterede færdigheder 

2/12  Sporsøgning 

16/12  Apportering 

alle dage med start kl. 19:30

 

Om Rune – vores nye hundetræner 

Min baggrund og motiv for at starte rækken af træningsarrangementer 

for jagthundetrænere er, at jeg selv er jæger på fjerde år nu. Som jæger er jeg blevet interesseret i at have en hund til at deltage i mine jagtaktiviteter, efter at have set andre have en hund med på jagt og en hund med til eftersøg. I ca. to og et halvt år har jeg haft en jagthund selv, som jeg har trænet i grundfærdigheder og i sportræning ved at deltage i instruktioner fra hundetræner/instruktører. I det arbejde har jeg gjort mig mine egne erfaringer med hundetræning, som gør, at jeg har revideret min egen træning, sådan at den passer bedre til min egen hund. For at kunne udvikle træningsprogrammer valgte jeg at deltage i en række kurser for instruktører af jagthunde trænere i Danmarks Jægerforbund. Disse kurser fokuserer på instruktion af andre jægeredet teoretiske grundlag for træning af jagthunde og den praktiske træning af jagthunde. 

Selve det at undervise har jeg erfaring med, i det at jeg har undervist siden 1997 på henholdsvis universiteter og gymnasier i fysik, informatik og matematik. 

Jeg bruger, og lægger vægt, på dialoger, anerkendelse og vidensdeling blandt de måder jeg organiserer undervisning på. 

 

Pris 

Samlet pris for fem undervisningsaftener er kr. 400,- for SJF-medlemmer – kr. 700,- for ikke-SJF-medlemmer.

 

Tilmelding

 

Undervisningssted 

Mosehuset 

Mosesvinget 3 

2400 København NV 

 

Kursus i vildtsygdomme & hygiejne den 12. oktober 2021 blev hurtigt udsolgt vi har derfor planlagt et ekstra kursus den 9. november 2021 kl. 18:00

 

Tilmelding til Kursus i vildtsygdomme & hygiejne