Mosetræf 2024


Søndag den 8. september var der igen mosetræf i Utterslev Mose. Dagen før var der gennemført en række aktiviteter og søndag morgen mødtes flere af foreningens medlemmer for at ordne de sidste detaljer.

Buebanen var efter behørig politigodkendelse klar til brug, og der samlede sig hurtigt interesserede deltagere. Der var faktisk gæster hele dagen uden ophold.

Buebanen kørte som vanligt i god ro og orden; opsyn med alle der havde behov og fem pile til hver. Derefter bag i køen. En del knægte brugte det meste af dagen på buebanen. 



Jens Klaus fra kreds 7 havde etableret sin populære natursti og var klar til at modtage forventningsfulde børn og deres forældre. Næsten 90 børn gik gennem naturstien.

Ved dådyrets ankomst startede flåning, brækning og forlægning ledsaget af forklaringer om, hvorfor man gjorde som man gjorde. 

Derefter kom leverancerne til grillen, hvor grillmestrene grillede, skar ud og serverede. 

Der var ligeledes mulighed for at prøve fasansuppe og brød. Køkkenet leverede en lind forsyning af drikkevarer og is.

Lars blæste dagen igennem en række jagtsignaler, så man kunne høre, hvordan de skulle lyde. Kl. 15.30 blev sidste signal blæst og vi kunne begynde at pakke sammen. Det tog en time og et kvarter. Vi var alle trætte, da det var overstået. Det er dejligt at have gæster, men det er også dejligt når de går. 


Også andre prøvede kræfter med den svære kunst at blæse i jagthorn

Vejret var fremragende; høj sol fra skyfri himmel og snart genlød området af begejstret snakken og hornlyde af varierende kvalitet. 

Om mandagen stod regnen ned i stænger hele dagen. Nogle gange har man lov at være heldig!