”Nyjægerdag” er den store dag, hvor nye jægere rigtigt får øjnene op for jagtens mange glæder. Ikke alene giver jagt fantastiske naturoplevelser, det udvikler også ens dømmekraft, når man står i en situation, hvor man skal vælge mellem at skyde eller ej. Når man så har fået skudt sin første buk eller rå, så opstår en ny prøve, får man den flået og brækket helt korrekt, så de andre jægere ikke kigger skævt til en. Og til sidst en ny glæde ved at tilberede kødet og nyde smagen af vildt.
Alle reglerne og tips underviste Rolf os i på en sjov og let forståelig måde. Dagen fandt sted den 28. september 2014 i vores klublokale Mosehuset. Vi var en lille gruppe oplagte elever der stod og fik instrukser om jagtens etik og meget andet.
Derefter gik Rolf i gang med at flå en fasan. Det er nok det, de fleste nybegyndere kommer ud for i den første sæson, og snakken gik da også på de mange gode råd, som løber rundt mellem jægere om, hvordan det gøres nemmest. Men her fik vi vist en god og nem måde. Fasankødet fik vi senere at smage.
En rå blev brækket, mens vi opmærksomt aflurede alle de vanskelige steder på dyret, hvor man skulle være særlig påpasselig med ikke at skære forkert ved mavesækken og gallen
Råen blev derefter hængt op i en galge, så alle kunne se, hvordan det foregik, da den blev flået. Kødet blev skåret ud på den måde, man selv ville havde have gjort det hjemme til sin fryser.
Men her blev det straks afleveret til kokken Karin, som tilberedte det på grillen.
Mens dyret og fuglene blev grillet til ”festen” underviste Bente Post-Pedersen os i våbenkendskab. Alle fik gode råd med hjem om hvilke våbentyper, der er gode og meget anvendelige til prisen. Alt sammen gode råd til alle nybegyndere, der står lidt famlende over for de mange nye valg.
Stemningen var fin, og alle var glade, fordi de havde taget del i denne hyggelige og lærerige Nyjægerdag. En dag magen til denne vil vi se frem til igen i 2015.